Vedenie Tatrana Prešov získalo do tímu troch bývalých prvoligových hráčov

30.06.2005 Celý región

Prešov 30. júna (TASR) - Futbalový klub Tatran Prešov bol dlhé roky liahňou špičkových hráčov, ktorí sa po prestupe z neho dokázali presadiť takmer po celej ...
Prešov 30. júna (TASR) - Futbalový klub Tatran Prešov bol dlhé roky liahňou špičkových hráčov, ktorí sa po prestupe z neho dokázali presadiť takmer po celej Európe. V rokoch 1993 - 2003 funkcionári predali do iných mužstiev minimálne tridsať perspektívnych futbalistov.

Mnohí z nich sa postupne vypracovali až do slovenskej reprezentácie (Marek Špilár, Ľubomír Reiter, Jozef Kožlej, Stanislav Varga, Miroslav Seman, Ján Šlahor, Stanislav Šesták, Vladislav Zvara, Tibor Kočiš, Anton Šoltis, Vladimír Staš, Peter Hlinka, Milan Timko, Martin Jakubko, Andrej Filip, Radovan Kocúrek... ).
A keďže tento odliv hotových hráčov zo Šariša pokračoval aj ďalej, Tatran Prešov sa ocitol v druhej lige, s čím funkcionári FC Tatran neboli spokojní. Preto po rôznych pokusoch sa rozhodli zmeniť filozofiu a namiesto výpredaja hráčov začali do klubu lákať nielen nových, ale aj staronových harcovníkov.
Ako v tejto súvislosti uviedol Vladimír Varga, licenčný agent SFZ, dres Prešova v budúcom súťažnom ročníku 2. ligy oblečú aj Vladimír Staš (29 rokov), ktorý sa domov vracia z pôsobenia v Žiline. Do mužstva FC Tatran prestúpil aj 26-ročný Peter Iskra, o ktorého sa počas letnej prestávky zaujímal nielen Púchov, ale aj Ružomberok. Treťou posilou mužstva, ktoré sa opäť netají tými najvyšším ambíciami je Ľuboš Červenec, 24-ročný odchovanec futbalu v Žiari nad Hronom, ktorý má ligové skúsenosti z MŠK Žilina a FK Dubnica. V uplynulej sezóne bol na hosťovaní v Trebišove.
\"Prešov je na najlepšej ceste vrátiť sa v krátkom čase opäť medzi absolútnu slovenskú elitu. Pracujeme na tom, aby sa najstarší slovenský futbalový klub vrátil opäť do prvej ligy, kam právom patrí, \" vysvetlil Vladimír Varga zvýšený aktuálny pohyb prvoligových hráčov v kádri Prešova.
 

Vyberte región

mark